dilluns, 8 d’octubre del 2012

Pilatos era català!!!

 Tots sabem que es vol dir quan desde Catalunya anomenem a cert tipus de premsa com " la caverna mediàtica" , aquella premsa recalcitrant de Madrid , de la " derechona " que no escatima en recursos i difamacions per tal de críticar tot allo que fa certa ferum de " rojo-separatista".
  Juro que el link que hi ha a sota us durà a una altra dimensió del periodisme......
http://elmundo.orbyt.es/2012/10/06/tu_mundo/1349559230.html

 Aquest article és arribar realment a unes dosis de deliri impactant.
No val la pena ni comentar-lo.

 Recordo quan estudiava , que em sobtava  com la premsa catalana i espanyola del periode de la República , era capaç de dir els disbarats que deia en alguns casos , per tal de maquillar i mentir , sobre les notícies , per tal de tenir contents als seus lectors , i radicalitzar postures convertint a qui pensava diferent en un enemic.
el ministre nazi de tétric record.
 També recordo aquella típica frase que el ministre nazi Goebbles tenia com a capçalera , aquella de que una mentida repetida mil vegades , es converteix en una veritat.
 I sembla que això ara és el que tornem a tenir.

 Sempre he llegit molta premsa , la que pensa com jo , i la que no . Llegeixo premsa d´aquí , de Madrid , de dretas i d´esquerres , i crec que és molt útil , per que d´aquesta manera tens punts de vista diferents , que de vegades et fan obrir més la ment , ve a ser com aquell exemple que posava en aquest post:http://catalunya11setembre.blogspot.com.es/2012/09/aquests-gavatxos.html

 Però d´aquí a aquest article de El Mundo......hi ha unes quantes parades.

 I és aquest tema el que volia desenvolupar en aquest text. Es parla molt de la responsabilitat que té la premsa en la radicalització de les postures , però , quina part de la radicalització es culpa nostre?? Nosaltres tenim , com a lectors o persones que ens volem informar, el deure de contrastar informacions llegint altres medis que diguin coses diferents a aquelles que s´enfoquen des d´una ideologia similar a la nostra. Una persona de dretes , hauria de llegir de tant en tant premsa d´esquerres , i a l´inrevés . Abans explicava l´exemple previ a la Guerra civil Espanyola del 36 al 39 però també hauriem de pensar que avui , el nivell cultural de la societat és molt superior al d´aquella época , i a més , la facilitat de tenir a l´abast de la ma altre medis de comunicació , és infinitament major , per tant qui no contrasta , és perque no vol.

 Llegir un article d´una persona que pensi a l´inreves teu , i ser capaç en un exercici d´abstracció , d´ entendre el perqué de la seva postura , és d´una gran maduresa intelectual , i ajuda a ser respectuós amb allò que pensen els demés , cosa que porta a més una distensió en les situacions. La responsabilitat per tant és nostra , de saber reaccionar correctament i posar les coses en la seva justa mesura.
 Ara amb tota aquesta situació a Catalunya respecte a independència-estat propi-autonomia, la gent està faltant a la veritat de manera intencionada per tal de tenir contents a les respectives claques , dependrà de cadascú de nosaltres , ser simples comparsas o tenir un pensament propi basat en la informació.
 Hi haurà qui llegint diariament premsa determinada , ens faci als catalans responsables fins i tot de la mort de Jesucrist , de la mateixa manera que hi haura qui es cregui que tots els mals de Catalunya són responsabilitat de Madrid i que sense ells això seria el paradís.

 Ni uns , ni altres.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada