dilluns, 22 d’octubre del 2012

"el sujeto pasivo se va!!"

 Sempre m´ha fet relativa gràcia , aquestes 5 paraules que hi han escrites en el lateral de molts impressos d´hisenda " ejemplar para el sujeto pasivo", referint-se a la còpia amb la que jo m´haig de quedar.
 Avui he anat a ingressar la meva liquidació trimestral d´IVA i d´IRPF. Per sort el sujeto pasivo , es a dir jo , encara ha de pagar , senyal inequivoca de que el sujeto pasivo , encara está activo.
 Tornant d´ingressar a l´entitat financera on he anat , m´ha vingut al cap una noticia que vaig llegir fa pocs dies on uns empresaris ingressaven les seves liquidacions a la Generalitat , enlloc de a l´agència tributària estatal.
 Rapidament , m´ha vingut al cap tot aquell enrenou del " No vull pagar" , on milers de ciutadans es van negar a pagar , cansats ja més que sobradament del cobrament abusiu de peatges a Catalunya.


com un terros de sucre , han diluït el no vull pagar.....

 Recordo també la rapidesa amb la que el Sr Puig , conseller d´interior va amenaçar amb les corresponents sancions als ciutadans. Es a dir com el Sr Alemany i Abertis deixava de guanyar cuartos , rapidament el seu amic Puig va trigar poc en amenaçar amb sancions per incomplir la llei.

 Algú ha avisat aquests tres empresaris de les posibles sancions? Es que en alguns casos la llei està per complir-se i en d´altres no? I qui marca les lleis a complir....el govern? l´arbitrarietat del conseller de curs??

 He volgut amb aquesta reflexió de pa sucat amb oli , arribar a una qüestio ja molt més seriosa.

 Podrem estar d´acord amb la consulta independentista o no , ( jo particularment com a demòcrata hi estic a favor de la consulta) però és legal amb l´actual ordenament jurídic? sembla ser que no. No seria millor deixar d´atiar el radicalisme nacionalista d´una i altre banda per tal de dur les coses pel bon camí? Si penséssim en els ciutadans , es portarien les coses més delicadament , però no hem d´oblidar que els politics han canviat el sentit de la política , no l´utilitzen per servir als ciutadans sinó per servir-se d´ella , malgrat el que ens vulguin fer creure , per tant incrementen el discurs nacionalista per tal de guanyar vots ( qüestió de supervivència).

 Ara a més , després de les eleccions al País Basc , la gran victòria dels nacionalistes bascos , posarà en primera fila un altre cop la independència.

 Hauriem però de recordar varies coses , el Pais Basc , també te deficit en els seus comptes , tot i tenir concert econòmic ( el pacte fiscal que volia Mas) , i amb una majoria nacionalista , ja veurem que fan respecte al tema de la independència si llencen el tema o ara sense el terrorisme , són més pragmàtics i van fent.

 Malgrat tot , el sujeto pasivo treballarà i seguirà pagant , a més de cumplir amb les normes, no sigui cas que encara ens crucifiquin més . Seguiré sortint de les entitats despres de pagar la liquidació del impostos dient : " el sujeto pasivo se va!!"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada