divendres, 14 de desembre del 2012

Ja tenim pacte.

“Al alba y con tiempo duro de levante …. con fuerte levante, 35 nudos de viento, salieron cinco helicópteros, tres helicópteros Coughar que transportaban dos equipos de operaciones especiales, con un total de 28 soldados que llegaron a la isla Perejil, y otros dos helicópteros Bolkov que se quedaron sobrevolando la zona en misiones de apoyo” (17 08 02)

Així començava una de les més memorables " actuacions" del ministre Trillo , quan comunicava als medis la reconquesta de l´illot de Perejil. No és perdin si us plau , el resum de la operació a la Wikipedia , de veritat que val la pena.
 Anomeno aquesta frase , per qué el titular de la noticia de La Vanguardia  , amb el subtitol : " el pacto ha tenido lugar entre las 3 y las 4 de la madrugada "  m´ha recordat aquell dia , o un resum d´un part , o un " parte del equipo médico habitual".

 Bé , comentaris a part , sembla que ja hi ha pacte de govern , pacte de govern entre dues forces que han propugnat clarament , una per convenciment , l´altre per oportunisme electoral , per un referéndum/consulta , per la independència/estat propi dintre de la Unió  Europea.

 Dic això per qué malgrat CiU sempre ha estat nacionalista , no va ser fins la manifestació d´aquest any de la diada , que s´ha propugnat " obertament" , amb matissos evidents , independentista.

 Que implicarà aquest pacte? qui anirà al terreny de qui? Jo crec que ERC és qui més perdrà davant el seu electorat , i davant dels ciutadans, com va passar ja el 1980. El votant d´ ERC és , sobretot en aquestes eleccions , un votant engrescat amb la possibilitat de la independència. S´ho han cregut , i els han votat per ser qui més defensa aquest projecte, per tant , és el que esperen. Però tampoc hem d´oblidar que han votat a un partit , que ha repartit caramels als peatges ( per tal de suprimir-los) que ha protestat durament contra les retallades , que , fora del discurs nacionalista , ha mostrat profundes discrepàncies amb la política social de Mas.
 I amb Mas han pactat , el Mas que privatitza gestions d´hospitals , el Mas que no vol la dimissió  del senyor Puig , el Mas que ven autopistes a Abertis per perpetuar peatges  ,el Mas captiu de La Caixa sense idees propies pels desnonaments , el Mas sense resposta a problemes de pobresa aguts , el Mas sense idees per l´atur i l´economia ,  en definitiva el Mas del govern dels millors.

 Vagi per endevant que sóc conscient de les dificultats per les que passa el país , i que la situació no és gens fàcil. Però tampoc ho és per a mi , tractant de tirar endevant a la meva feina diaria. Així , jo faig la meva , els polítics han de fer la seva.

 Que guanya CiU amb aquest pacte? Está molt clar ,a part d´un govern " estable" , desgastar a qui li ha tret vots les últimes eleccions per tal de recuperar-los.
 Les polítiques d´austeritat , hauran de continuar i la gent sap que són necessàries . Per tant , de que servirà tenir a ERC al govern si les polítiques seran les mateixes? Al final faran la mateixa reflexió que vaig desgranar en el post del dia després de les eleccions però a la inversa , per qué votar a ERC si apliquen les mateixes polítiques de CiU?? , per que votar un sucedani de retallades ( ERC) quan ja tenim l´original ( CiU)? .
 Penso que la situació del país és suficientment greu com per buscar un govern de concentració , on tots haurien d´haver aportat el seu punt de vista , Les retallades s´han de fer , val , s´han de generar ingressos , val , hem de propugnar solucions per els problemes greus , val , parlem-ne tots , aportem idees i tractem de solventar-ho. Idealisme? potser si , però a la transició es va fer.
 Aquest govern serà com un matrimoni , que sap que a l´estiu es vol anar al carib de vacances , però que durant l´any estaran a la grenya per veure d´on treure els centims per estalviar pel viatge.
 Es pot estar d´acord amb que la llei  Wert es un autèntic disbarat , però s´està d´acord amb l´augment de la ràtio i la retallada de professorat?  . Es pot estar d´acord amb reduïr despesa sanitària , però s´està d´acord amb el copagament , be , perdó , amb el " Ticket moderador"? . Es pot estar d´acord amb reduïr els deficits de les administracions , però s´està d´acord amb deixar d´abonar pagues extres? Tot plegat crec que ens depara una situació sumament inestable......i tot per electoralisme.

 Espero , de veritat , equivocar-me.

Per cert , hi haurà consulta?











5 comentaris:

  1. Cap d'ells proposa eliminar institucions inútils per tal de reduir despesa, ni deixar d'emprar les institucions públiques com a eines de col·locació. Ni reduir els privilegis com cotxes oficials, menjadors parlamentaris subvencionats, Ipads o altres estupideses. Sempre van a per els més febles. Els uns i els altres.

    ResponElimina
  2. Vuelvo a pensar en la francia del XVIII......pensando en sus prebendas y el pueblo, en fin.

    Veremos que consulta se hace, si se hace, y en que términos se realiza. Dudo mucho que la pregunta sea clara y directa. Una pregunta ambigua y con múltiples interpretaciones puede ser.

    De todos modos, veo un matrimonio muy extraño este CIU y ERC, por lógica este matrimonio debería acabar en divorcio tormentoso. Salvo que se cambien las posiciones,¿Por qué no puede ser ERC un partido de recortes y de "centro"-derecha? (si CIU se volvió un partido independentista hasta la medula...incluido Durán i Lleida y su parte). ¿Se subirá al carro del tijeretazo ERC? Eso debería suponer un batacazo para ellos (CUP frontándose las manos) o al menos su electorado, debería sentirse vendido.

    Se lo dije respecto a la educación, un pacto de estado, es necesario. Pero sigo pensando igual.Cualquier pacto o coalición, como la que propone es inviable. Los partidos, todos independientemente de su ideología (si es que alguno la tiene, y la tiene clara) buscan votos,mediante la confrontación, y no soluciones.

    Este frase, me encanta y resume perfectamente un sentir popular generalizado:"Però tampoc ho és per a mi , tractant de tirar endevant a la meva feina diaria. Així , jo faig la meva , els polítics han de fer la seva."

    ResponElimina
    Respostes
    1. Realmente , los pactos de estado implican altura de miras por encima de réditos electorales , por tanto , difíciles sino imposibles.
      Respecto al pacto ERC , CiU , sólo les une ( y creame , ni eso ) la cuestión del pacto por un referéndum. En Catalunya la división nacionalista - no nacionalista , es insalvable. La ideologia , en cambio , es mas " vendible " en aras al bien supremo de un partido nacionalista que es la independencia.
      Como usted , yo creo que este pacto acabará mal , pero en beneficio de quien? ya veremos como transcurre el inicio de legislatura , digo inicio , porque no creo que termine.

      Un saludo y gracias por colaborar.

      Elimina
  3. Em sembla que la propaganda espanyola fa forat. Em sembla que és tot molt més senzill. Lo de CiU no és oportunisme electoral. És que li han vist les orelles al llop. És pur instint de supervivència. Si no proclamem la independència aviat, no només se'n va a la merda Catalunya (cosa que els importa poc), sinó que se'n van a la merda CiU i la majoria de botiflers amb ells. Tampoc és qüestió de posar-se d'acord en fer retallades per quedar entre l'espasa d'Espanya i la pared dels indignats. És qüestió de substituir les retallades per impostos com el dels dipòsits bancaris en bancs espanyols, les centrals nuclears, els pisos buits en mans dels bancs espanyols... que hagin de pagar les empreses espanyoles i no les catalanes. Llavors, si Espanya elimina els impostos catalans, aixecar els indignats contra Espanya no contra Catalunya.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Compte! instint de supervivència propi! no pas de país.
      Penso , que qui se´n va a la merda ( utilitzant la seva expressió) és el sud d´Europa i un modus vivendi per sobre del que hauríem d´haver viscut.
      D´altrabanda , els botiflers , com vosté diu , no seran mai independentistes , perque els botiflers , la classe económica dominant catalana , necessita d´Espanya per sobreviure , donat que el nostre sistema productiu està encarat cap allà. Que ara exportem més? si , però no prou , miri dades , exportem tant a alguns països europeus com ho fem a l´Aragó , i així no hi ha manera possible.
      Que espanya ens ofega? si. I la Caixa? I Abertis? miri , l´ofeg fiscal és real però el nostre govern no mira per nosaltres els ciutadans , sino per les grans empreses catalanes ´i les espanyoles....o es que vendre ATLL a Acciona és molt patriótic?
      Cadascú pensa el que pensa , Independéncia? si la majoria ho vol , serà voluntat democràtica. Interessa? tinc els meus dubtes , però lamentablement si és fes i fos un error , no hi hauria marge de reacció.

      Gràcies per col.laborar.

      Elimina