dilluns, 29 d’octubre del 2012

Les cartes cap amunt !!


 Ara ja està . En plena precampanya i ja aprop de la campaña electoral , els partits ensenyen les seves cartes , i aquestes no són res més que els seus programes electorals , malgrat que ja sabem tots , que aquests programes un cop es guanyen les eleccions , no serveixen de res.
 He estat llegin per sobre el programa electoral de CiU i ....en fi.
 No ho negaré , és un bon compendi de bones intencions i de voluntat de fer ( sembla mentida que portant 2 anys al govern no hagin fet res del que posa), fins i tot podriem considerar-lo un gran projecte , però toca de peus a terra? Si ja tenen una majoria al parlament i fins i tot hi ha una majoria sobiranista al parlament, per que fer unes eleccions? Anem per parts:
 D´una banda ens volen convencer que a partir d´ara i fins el 2020 ( ja ens proposen dues legislatures per presentar-se les properes eleccions amb l´excusa de la feina encara per fer) ja saben que fer. La crisi ja no existeix , els problemes de finançament tampoc , el deute tampoc , les " tensions de tresoreria " tampoc , és més , el govern de Madrid es veu que ja no és un impediment perqué a partir d´ara surt el Sol per Catalunya. Gràcies a la nova legislatura ,  lluny de rebre els problemes que el govern dels millors no ha sabut arreglar tot comença sense cap impediment , sembla que hem trobat el camí correcte , com deien a Polònia , deu ser el Mas style.

  No es per prendre-so a broma , la situació actual no es gaire encisadora , i en part no ho oblidem , és responsabilitat seva. I quan els problemes econòmics segueixin i encara no hi hagin cuartos? Haurem d´ampliar el programa fins el 2024?? Veig aquest programa molt ben intencionat , però molt poc realista , clar que en eleccions tot si val........o ja està bé??


parlant de cartes boca amunt: la famosa puta d´oros.


 Del PSC , en fi , que es podria dir?? després del seu procès d´autodestrucció i de la seva incapacitat de governar i de desmarcar-se del PSOE en temes d´òrbita catalana , van donant pals de cec. Podran proposar un munt de coses encaminades a acabar amb la crisi , fins i tot les mes rocambolesques , total pel que podran fer!! Ara a més introdueixen , fent enfadar també a papa PSOE , el tema del dret a decidir i del federalisme. Dret a decidir !! és com el famós estat propi de CiU,utilitzen expressions vagues , per poder justificar-se després. Jocs de polítics. Per tant queda clar que al no ser alternativa de govern , el que diguin/prometin , no te gaire importància , ni tan sols el proposat federalisme ( tot i que penso que és cap a on arribarem)

 Els del PP com sempre , atiant el nacionalisme per tal de ficar la por al cos. Compte!! por no , però respecte els hi hauriem de tenir que aquests i la seva caverna son capaços de dir els disbarats més inverosimils i provocar reaccions viscerals dignes de partits pre- democràtics. Aquest maquillatge de salvapatrias fa que el PP deixi les seves intencions electorals-socials en segon pla. Ja els hi va bé , perqué amb el que estan fent.....

 I ERC doncs el mateix que el PP però a la inversa , utilitzant l´independentisme com a bandera electoral . I de la resta del programa?? ho farien tant malament com quan estaven al tripartit?? Sap ja el senyor Junqueras que CiU no pactarà mai amb ells ?? sinó que ho faria com sempre amb qui per exemple governa ara a Badalona o Castelldefels?

 Iniciativa , com sempre , un programa social , mirant pels drets socials , però..........està demostrat que el poder els hi va gran , bé també poden prometre el que vulguin , no governaran..........

 I es aquí on els ciutadans hem de reflexionar profundament. Malgrat els polítics vulguin convertir aquestes eleccions en un debat / problema identitari , el que ens juguem és la nostra cohesió com a societat. Molta gent està ja al limit i molts podem arribar-hi en els propers mesos.

 Se que és fàcil enunciar els problemes i difícil trobar solucions. És el que em trobo cada dia en la meva feina. Que els polítics facin la seva.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada