dilluns, 1 d’octubre del 2012

Baviera també té un estat propi.

 Baviera ,  Guerrero , i també La Rioja ( la d´Argentina és clar).

Anem-nos preparant perqué un cop passin les eleccions i aquesta tempesta foribunda de l´independentisme alentada des de les institucions , vindrà la calma , el pragmatisme i el tocar de peus a terra. En una paraula , el SENY , que ens dirà , també des de les propies institucions que : home , això de l´estat propi te una visió molt ampla d´interpretació i que Baviera també té un estat propi  , federat , però un estat a fi de comptes. A més , l´exemple alemany sempre serà molt ben vist des de la classe política.

 Tal com esta montat avui l´estat espanyol , amb els problemes económics que arrossega , i les despeses econòmiques que arrossega , prescindint de valoracions o desitjos personals , una Catalunya independent ho tindria molt magre , a més us heu fixat quantes vegades fa referència el president Mas a estructures d´estat??  moltes més que a independencia , de fet aquesta paraula poques vegades la fa servir. Estructures d´estat , com les té Baviera o Massachussets...els hi sona això??
http://www.lavanguardia.com/politica/20120619/54313403279/artur-mas-catalunya-economia.html





Macià ja va proclamar la República Catalana dins de la Federació ibérica, passarà ara el mateix però sota la monarquia espanyola??




 Normalment els polítics no deixen mai res per lligar , estructures d´estat....... , Massachusets ......., estat federal a fi de comptes. I es que és aquí on es vol arribar.La feina  per convencer a la societat serà dificil , però vist el món en que que estem inmersos , poc a poc mitjans de comunicació farán creure a la majoria dels catalans que amb això es veuran colmades les aspiracions polítiques i económiques de Catalunya. Dies i setmanes de bombardeig informatiu , tweets i xarxes socials varies  propugnant aquesta solució calmaran a molts.

 Però   i aquella massa de gent que s´ha cregut radicalment tot aquest soufflé independentista?? aquests s´hauran de calmar , això si que serà difícil . Molta gent s´ha sobreil.lusionat pensant que ara era el moment de crear una Catalunya independent , de passaport ( per entendre´ns) i el federalisme no els deixarà satisfets.
 Tampoc hem d´oblidar que malgrat personatges totalment lamentables com Vidal Quadras o Mayor Oreja ,  i que malgrat l´impetu franquista d´alguns del PP , i fins i tot algú del PSOE , l´estat espanyol és una democràcia en el si de la Unió Europea , i això afavoreix les aspiracions de Catalunya en base a un estat federal.
 I és això el que s´anirà a buscar , aprofitant aquest cansanci dels ciutadans vers la classe política i administració en general , i aquest atac sobretot de l´ala mes d´extrema dreta per recentralitzar l´estat , es buscarà una estructura federal ( que no confederal) per a l´estat espanyol , per a fer desapareixer varies autonomies ( tal com les coneixem ara ) i crear un estat federal on tres o quatre entitats estatals en formaran part. Política ficció?? potser si , perqué es un cami llarg : referèndums , canvis constitucionals etc...

 Les enquestes però és a on ens duen , una CiU amb gairebé majoria absoluta que no serà capaç de buscar una sobirania en el sentit més estricte de la paraula , i un PSC desnonat d´una posició de privilegi que a Madrid pot fer l´ullet al PSOE buscant un pacte per un estat federal per tal de no tocar la " sacrosanta indisolubilidad de España , unidad de destino en lo universal" !!! toma ja!!

 A fi de comptes tothom pot canviar , fins i tot ara Jordi Pujol resulta ser un polític espanyolista de tota la vida!!! que voldra dir amb això , que es periquito??
http://www.elperiodico.com/es/noticias/elecciones-2012/reproches-pujol-solana-2213940

6 comentaris:

  1. Mas no hace mención a la independencia porque ha de ser dependiente de alguien que le financie, tampoco puede ser independiente para proteger sus fronteras, lo que quiere Mas es la soberania y prestarle vasallage a quien sea: UK , alemania. Quiere fomar un estado basado en la economia, los catalanes perderian su identidad o peor todavia.

    ResponElimina
  2. Es una opinión , creo , acorde al tema económico. En el tema político yo creo que no profundiza pues no le interesa, habla de estado propio al ser una expresión muy abierta , con multiples interpretaciones justificables cuando pasen las elecciones.

    ResponElimina
  3. crec que tots estem molt cremats de tota la clase politica, com a exemple lo del prestige, rajoy son solo unos hilillos, lo d aznar no se juzgat com a criminal de guerra etce tc

    ResponElimina
  4. Artur Mas es refereix a un estat dins de l'UE per això no parla d'independència, i així ho ha dit clarament, si tens un blog t'has de preocupar per interpretar la informació correctament. El que està clar és que Catalunya dins d'Espanya no té cap futur i això ha de canviar, ja sigui com a estat federat o confederat dins Espanya, a la UE o inclús fora d'ella, Catalunya ha de buscar el seu propi camí, res és pitjor que continuar dins del sistema espanyol.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquesta és la qüestió: Independència dins l´estat espanyol? És Baviera independent d´Alemanya , o New Jersey dels EE.UU.? Doncs no és això el que està interpretant la majoria dels ciutadans a l´hora d´anar a votar . Potser que surti el Sr Mas a dir-ho i no errarem en interpretacions.
      Jo penso , i aquí ho deixo escrit , que això s´encamina cap a un estat federal espanyol " de dues velocitats " per utilitzar termes europeus , vosté em diu que m´haig de preocupar per interpretar correctament , i ho faig , tinc la meva interpretació personal ( que no ha de coincidir amb la de tothom), només retrec al senyor Mas , i a tota la classe política , la indefinició per tal de guanyar vots , el dir sense dir o insinuar sense afirmar.Que les coses han de canviar? totalment d´acord , però els polítics no poden defensar una postura per guanyar vots i despres canviar-la forçats per la realitat.

      Elimina
  5. En ocasiones me pregunto por el atractivo de la palabra, federal. Varias posiciones políticas, piden un estado federal, lo cual es una postura o propuesta para la organización.
    En realidad ¿supondría algún cambio notable? Pues viendo como funcionan y se hacen las cosas en otros estados federales, no lo parece. A día de hoy tenemos impuestos y gestión a 3 niveles: Estatal, autónomico(incluyendo las provincias)y locales (aquí inclimos las comarcas,mancomunidades,veguerias, etc).
    En un estado federal, los impuestos y gestiones siguen estando al mismo nivel, o mejor dicho niveles, 3 con distinto nombre.Es más, los impuestos federales son iguales e insalvables para cualquier estado de la federación (como los actuales del estado). Los impuestos del estado son dicreccionales, pudiendo aplicarlos o no (vamos como los actuales autonómicos).
    En cuanto a las decisiones, el gobierno federal y sus administraciones es el que marca las directrices. Ademas sus agencias están por encima, en rango legal, de las estatales.Seguro que el cambio a estados federales a los políticos les viene muy bien. Nuevas agencias, amigos y familiares colocados a dedo.
    Si se quiere cambio,el estado federal no lo va a traer, y la confedaración no la veo viable.

    Cuando dices 3 o 4 entidades federales..........me asalta la pregunta ¿como?,es que menos de 17 no me salen. ¿Quién se junta con quién?¿Como se decide?

    Mas no nombra la independencía, entre otras cosas, por que no le dé a la gente por pensar, y piensen que es un destino desconocido. Lo desconocido asusta y el miedo no es buen consejero, y te hace reticente. Nadie sabe el resultado de la independencia. Puede que sea como dice Sala i Martin, Cataluña donde los grifos dan cocacola y se adoquina la calle con marmol rosa (no lo creo). O puede ser poco menos que "the walking dead" como alguno escribia en ABC (tampoco lo creo).

    ResponElimina