dilluns, 15 d’octubre del 2012

in, inde , i...que més??


Evidentment , ja des de fa temps, estem de campanya electoral a Catalunya. M´agradaria fer  unes quantes preguntes als polítics i de pas per que se les faci també  qui llegeixi aquest post per tal que reflexionem:

      -Avui , i demà , i demà passat , i així cada dia , 100 families , seran desnonades de casa seva pels bancs als que els ciutadans hem hagut de rescatar. M´agradaria saber que han fet els governants de Catalunya durant aquests dos últims anys per solventar aquest greu problema social . Si han fet alguna cosa i no ha funcionat , que pensen fer per arreglar aquest problema? I els partits que fins ara han estat a l´oposició que han fet i faran? A part d´aprobar una moció per traslladar al parlament espanyol el problema de que fer , han fet alguna cosa material? clica aquí
      -Sobre l´ensenyament m´agradaria preguntar una cosa. Actualment , molts nens només tenen l´àpat escolar com a únic apat diari considerat com a tal , ni esmorzen , ni sopen . Un 4,4 % dels infants , estan malnodrits ( un promig de dos nens a cada classe ) . Que han fet fins avuí , i que pensen fer els polítics per solventar-ho després de les eleccions?
      -Seguint en l´ensenyament , aquest 3000 mestres menys que hi han aquest any , han provocat un augment de la ratio de nens per aula i manques de professors i tutors , a més de problemes en els moments que algun professor no pot anar a fer la seva feina pel motiu que sigui. S´ha previst això? Com ho arreglaran en el proper govern?
      -També voldria saber el següent: Una gran part dels peatges a Catalunya , depenen de la Generalitat. Tenint en compte la crisi , els beneficis de les concessionàries ( a la seva vegada participades per la Caixa i altres entitats  ), baixaran els polítics els nostres peatges per tal que el ciutadà recuperi part del poder adquisitiu que ha perdut? I de pas , deixarà el sr Alemany d´Abertis de ser president del Consell Assessor  de la generalitat en temes económics?
      -En l´aspecte sanitari , i despres del copagament ,( tiquet moderador en diuen alguns),hi han pensionistas que han deixat de comprar medicaments per tal de poder menjar ( no és una expressió , és real ) , quines mesures havien previst els polítics per tal de solventar aquest problema? N´han fet realment? Quines en faran?
-    Hi ha algún programa d´ajut oficial per a tota aquella gent que s´ha sumit en la pobresa i que no te recursos de cap tipus per a poder subsistir amb dignitat?
despesa sanitària segons PIB.
     - Seguint en tema sanitari , voldria també preguntar el següent: Fa dues setmanes vaig rebre una carta de l´ICS on es deia que per tal de MILLORAR-ME el servei de pediatria per les meves filles , les nenes deixaven de tenir pediatre al seu municipi cada dia per la tarde i que passàvem a tenir-ne només dos dies a la setmana pel matí. Continuaran aquestes millores? Es generalitzaran aquestes MILLORES a tota arreu i per tots els serveis?

      -Respecte a la gestió dels hospitals , se seguirà com fins ara privatitzant gran part de la gestiò econòmica? Busca això una privatització encoberta de la sanitat?
      -Pel que respecta als serveis públics , tenen els futurs governants previsió de seguir pujant taxes a serveis bàsics com pot ser el subministrament d´aigua per tal de solventar els déficits de males gestions ( com a l´ACA per exemple) o reduiran despeses superflues d´aquestes empreses per tal de poder baixar les taxes als ciutadans?
      -Tenen previst crear algun tipus de taxa que gravi , per exemple ,els cotxes de més de 50.000 € i les vivendes de més de 500.000€ per tal de recaptar més , o simplemente seguirant afectant les taxes noves a tots els estrats socials? Es a dir , redistribuirán el tema impositiu per tal que qui mes tingui sigui qui més pagui?
      -Es crearà algun tipus de taxa per tal de gravar transaccions financeres especulatives?
      -Hi haurà alguna MENA de política econòmica per tal que si no ho fan els bancs , el govern pugui obrir linies de crédit a les petites empreses , per tal de subsistir?


Podriem estar estona i estona fent preguntes , a govern i a oposició , a dretes i a esquerres , el problema econòmic es gravissim , no troben solucions , simplemente per que NO EN SABEN. Ni el govern dels millors , ni el dels pitjors. Estan fent una política bàsica , recaptem més per fer front als pagaments i ja està. Això si , saben perfectamente com atiar el foc de l´independentisme per tal de desviar l´atenció.

 Totes aquestes qüestions que he fet , mereixerien individualment per si soles un debat electoral . En canvi , el debat de la campanya se centrarà en un sól tema : la independència , o com diu el sr Mas , l´estat propi , ja en anteriors posts haviem desglossat el perqué . Als polítics ja els va bé , així no toquem temes delicats . Caurem en la trampa i els hi seguirem el joc? Desgraciadamente la gran majoria si. És una pena , eren unes eleccions magnífiques per demostrar als polítics que no ens deixem portar per les seves mentides.

2 comentaris:

  1. Comentari relacionat fet al Facebook: INDEPENDÈNCIA?
    Està molt bé tot, però no ens oblidem que aquí també es fan malament les coses: aquí no hi ha un Julián Muñoz però hi ha un Millet, del que ja no se'n sent res. I olora a podrit al seu darrera... Molt podrit...
    I Aquí també hi ha partits sense transparència. I aquetes eleccions quant costarán? Ho sabrem mai? I què ens costará, als ciutadans. I com farem perquè els que surtin ens representin? La llei de partits i sindicats i demés, aquí és la mateixa.
    I aquí també hi ha un aeroport, o diversos, que son quasi tan increïbles com el de Castelló (Lleida i altres....)
    Aquí també o aquí només hi ha el serial Autopistes-la Caixa-AENA... Una estafa a la població brutal i opaca. Aquí també s'hi ha fet l'AVE.
    Aquí també s'han baixat totes les prestacions, s'ha de pagar més pels medicaments, hi ha menys serveis mèdics i s'están privatitzant.
    Aquí també hi ha desnonaments, igual o més que a Extremadura o Madrid, i la "dació en pagament" no existeix.
    Aquí també hi ha un atur similar, les empreses están tancant pq no hi ha crèdit ni mercat, els banquers tb han tingut subsidis milionaris per deixar caixes i bancs a la ruina i la UGT i CCOO tenen uns mandataris ben visibles que viuen massa bé, en una mà porten la lletra de la internacional i l'altre la fan servir per parar-la i viure com rics.
    SÍ A LA INDEPENDÈNCIA PERÒ SOLVENTANT TOTS AQUESTS MALS ENDÈMICS.
    I d'això no en sento parlar, només sento "españolizar", "catalanizar", "europeizar" i no sento res del model de societat, de com es solventarán aquests problemes.
    Només soroll, soroll que em sona a la melodia de sempre. Soroll perquè uns pocs segueixin vivint com reis, mentre nosaltres, els ciutadans, seguim en la inopia però amb un exaltament que pot comportar decisions viscerals perilloses.
    Soc independent, però el que s'està plantejant em sona a què em deixin de robar uns perquè em robin uns altres. I lo més fort és que uns i altres, en el fons, molt en el fons, són els mateixos.

    ResponElimina
  2. Totalment d´acord Derek! El que expliques és el que vull transmetre en aquest blog,la necessitat de ser crítics amb el que ens envolta prescindint de banderes. Crec que una societat és lliure de triar el seu destí nacional , però sobretot té l´obligació de buscar un model social per ella , sobretot amb els anys que ens ha costat aconseguir-ho. Penso que no som pocs els que pensem així , però hem de ser capaços de propagar-ho.
    A aquest blog podras trobar impresions independents preocupades mes per els ciutadans que pel que volen que ens preocupem els polítics.

    ResponElimina