dijous, 24 de gener del 2013

I ara què?

 Bé , ja tenim la declaració. I ara....què?

 De fet res. Ja s´ha fet la declaració , ja ha quedat clar el recolzament o no a la declaració del parlament per part dels diferents grups parlamentaris , i ja està.
 Provoca això algún canvi  en  l´ordenament  jurídic?  Té alguna repercusió  respecte a la nostra  relació  amb l´estat?  Té validesa jurídica?  Engega algún procés que arribarà a algun lloc?

 Segur que hi haurà qui digui que si , que això engega un procés imparable que durà a la llibertat de Catalunya, però qualsevol persona amb un mínim de formació juridica , sap que aquesta declaració , té el mateix valor jurídic com les declaracions de parlaments i ajuntaments en el seu dia contra la guerra d´Irak.
 Ha servit per contentar a la majoria de manifestants i votants favorables a la independència, però no aporta res de res diguem-ne " amb consistència".

  Fins i tot el  peculiar  ministre Margallo , diu que no es pot recorrer , donat que no passa d´una simple declaració retórica .
 És realment lamentable. Per això unes eleccions ? , per això tots aquests mesos ( gairebé 6 ) de disputes entre partits i de radicalització de la població? Això es el que ha pactat ERC amb CiU ? una declaració simplement amb valor simbòlic?

 I dic simbòlic , perqué si fa uns dies el president Mas ja va insinuar-ho , que faria una consulta de gran valor simbòlic , evito comentaris ; ara , el Conseller Homs ens diu quin serà el següent pas : una consulta no vinculant , sense utilitzar el cens oficial.
 Potser que facin una enquesta , i ens estalviarem despeses i baralles entre partits .
 Tot plegat un bluf i un engany de dimensions considerables.

 Caldria recordar als lectors , que ahir , en la mateixa sessió parlamentaria , Tots els grups polítics excepte la CUP i C´s ( per raons diferents ) van aprovar el nomenament de senadors que designa la Generalitat . És a dir , es van posar d´acord , per a enviar al Senat  , aquesta cambra que no serveix per res , a 7 polítics , entre ells , el president Montilla , Alicia Sanchez Camacho ( que tindrà per tant 2 sous?) i a gent de CiU i ERC que envien a Madrid ( allà on no volen ser-hi) uns quants de la casta a viure dels sous que tots paguem. Tot plegat , sota el meu punt de vista , una mica incongruent.

Penso que s´està enganyant als ciutadans de Catalunya , tant als independentistes , com als que no ho són, estan utilitzant-nos per aconseguir redits electorals , i per un nou sistema de finançament que serà com el del País Basc , una proposta que no s´allunyarà d´un federalisme asimètric.

 El temps ho dirà.

 Per cert , vergonyosa , l´actuació d´un PSC , que no va votar a favor simplement per poder portar a Chacon a la secretaria general del PSOE. Si fos per convicció , res a dir , cadascú es lliure de fer el que vulgui.



 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada