divendres, 11 de gener del 2013

Ja tenim document .

 Ja s´ha presentat entre la classe política i als ciutadans  , el document sobre els que ERC i CiU  proposen engegar el proces de Catalunya cap a l´obtenció d´un estat propi.
 Dic això de l´estat propi , perqué en cap cas he trobat la paraula independència .
 El document en el seu preàmbul ens fa una petita introducció històrica de com hem arribat a aquesta situació , i ens parla de la potestat del poble de catalunya per decidir el seu futur col.lectiu en base a una resolució del Parlament de Catalunya. Un Parlament d´altrabanda , que deriva d´un estatut , que no oblidem , és una Llei Orgànica de l´Estat Espanyol. Per tant , les nostres institucions deriven d´una Llei orgànica espanyola , que a la vegada te valor jurídic gràcies a la Constitució Espanyola del 1978.
 Això pot agradar o no , es pot estar d´acord o no , però és així , per tant , si aquest proces es vol fer respectant la legalitat , a mi que em perdonin però veig algun inconvenient insalvable. Així doncs , el preambul ja grinyola.

 Anem a la declaració de sobirania :

Respecte a ella , res a dir , és un compendi de bones intencions , reclamant la negociació , les bones maneres , l´acord amb  Europa i amb l´Estat Espanyol . Tot a més , segons el punt número 6 , respectant els marcs legals existents.
 Jo sincerament no trobo la coherència de tot plegat. Pretenem desde Catalunya , que l´Estat Espanyol es faci l´hara-kiri  amb la finalitat de crear un nou estat. Es a dir , que una institució creada per la Constitució sigui la que insti a l´Estat , a canviar la Constitució per baixar-se en la següent parada. No veieu que això no quadra? Farà l´estat espanyol aquest pas?

 Prescindint de la consideració de si es necessari que Catalunya tingui la Independència o no , deixant de banda aquest assumpte , el que s´ha de tenir clar és que respectant la legalitat vigent , aquest procès és inviable al 100% , per tant , com aquesta és la intenció , estan venent fum. Ni Europa permetrà que es violenti la legalitat d´un dels seus estats membres , ni l´Estat Espanyol permetrà que un territori que en forma part s´independitzi , i menys il.legalment.
 I sense complir lleis , sense legalitat no es pot . Per molta legitimitat que tingui el poble ( eps!! que potser si la té!!) és legalment inviable.
 L´unic procés per engegar un edifici nou , és la creació d´un poder constituent que passaria per una ruptura , i crec que això no passarà , els primers interessats en cap ruptura som els ciutadans de Catalunya , donat que una ruptura seria inacceptable per part dels organismes internacionals .

 Així doncs , em queda la sensació com he dit moltes vegades que s´estan fent castells a l´aire , mentre el veritable assumpte que els hauria de preocupar , la crisi ,la devallada de la producció industrial  les retallades i la veritable desestructuració social que s´està duent a terme a Catalunya , ni la toquen. És un problema més difícil de resoldre i més val obviar-lo. 
 Estem perdent molt temps ,  mentres els nostres polítics dediquen temps i esforços a propostes sense fonament. Al final com vaig escriure ahir en aquest  post que tant ha agradat correm el risc de tenir  un final inesperat.

 O no.......

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada