dilluns, 6 de maig del 2013

No ha canviat res....per desgràcia.

 Fa tres mesos aproximadament que no hi han entrades noves al blog.

 Després d´uns intensos mesos a la vida política catalana amb el tema sobiranista com a únic modus vivendi de la classe política  , poc a poc la flama va anar adormint-se ( que no apagant-se) i els ciutadans van anar tornant a la real i  dura vida diària. Atur , crisi , desnonaments , retallades , ensenyament i sanitat pública devaluada , eres , acomiadaments .....

 Pero com a uns irreductibles gals de la época romana , el nostre govern , sense pressupostos a dia d´avui , caldría recordar-ho , passa per sobre de tots aquests temes ( que no els hi deu ser prou rendible per el seu ego de polítics d´alta volada ) i es dedica a fer una " cimera " sobre el dret a decidir.

 Crec que el senyor Joan Herrera , d´Iniciativa , ho ha dit ben clar , potser ja està bé de collonades i dedicar-se a governar. Un govern que captiu de promeses que no realitzarà a ERC ( clar estava fa mesos escrit ja en aquest blog) manté el tema sobiranista com a senyera del seu govern , mentre la crisi els hi dona a la cara amb dosis de realisme que denota la seva incapacitat per elaborar quelcom que solucioni el nostre dia a dia.
 I es que clar , tenen excuses perfectes , tenim un problema económic , el culpable és Madrid , si no hi ha Madrid , no hi ha problema. Aquest sil.logisme de secundària , és la capacitat intel.lectual del nostre govern.
 Recorda una mica al sil.logisme , també d´alta volada que tenia el PP : tenim un problema económic , el culpable es Zapatero , si no hi ha Zapatero no hi ha problema económic.

" No hase falta desir nada mas"

 Mentres el PSC , en la seva intenció de buscar el punt mig ( on generalment es troba la virtut) busca el descrédit a passos agegantats amb disputes internes , i una Carme  Chacon que aviat serà capaç d´entrar a " Gran Hermano " per tal de cridar l´atenció.

 Avuí , a la tarda , declaració institucional del president , en directe , no en plasma, per tal de semblar el gran timoner que porta el país a la seva Ítaca !! No servirà de res , però el seu ego serà satisfet.
 Avuí a la tarda , els ciutadans seguirem passant-les canutes.




6 comentaris:

  1. Catalunya fa pena ara mateix, tanta com en fa Espanya. I no me'n fa pels governs que tenim un a Madrid i l'altre a Barcelona sino perquè la gent sigui incapaç de veure com d'ineptes són.

    Per una banda penso que no ens mereixem els polítics que tenim però per l'altre si som incapaços de desempallegar-nos d'ells i d'adonar-nos que hi ha debats molt més urgents a dur a terme, llavors potser sí que ens mereixem els polítics que tenim.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tota la raó. Tenim el que ha votat la majoria , el que crec que no es canalitza prou bé és tota aquesta sensació de cansament que tenim de la classe política cap a una alternativa tranquila però revolucionària en els canvis....encara tenim la majoria molt a perdre. Pel bé de tothom que no passi el límit.

      Elimina
  2. Jo dec ser innocent, tonto, burro, etc, per que amb crec al president Mas i a Junqueras.
    Si os plau, obriu-me els ulls de la meva ceguera i expliqueu-me que el dèficit fiscal de 16000 a 20000 milions de € no en te la culpa Madrid. Os estaré molt agraït.

    ResponElimina
    Respostes
    1. No Jordi , vostè no és tot el que diu. Catalunya té un gran dèficit fiscal . Madrid és el responsable del dèficit , però no de com gastem els diners o ens endeutem. Estem en un país , com vem comentar ja en el blog , on qui tenia 10 s´ha hipotecat per 12 , i qui tenia 14 , per 16 . Segurament deu pensar vosté , que si algú ha estirat més el braç que la màniga , és responsabilitat seva. Així doncs , si el nostre govern ha estirat més el braç que la màniga , qui és el responsable? Jo no sóc profeta , ni veig el futur , però estic convençut que amb 16.000 milions més , tindriem el mateix dèficit , pero amb 16000 milions més.Les meves crítiques sempre aniran dirigides a aquells que busquen solucions a uns problemes quan els que necessitem solventar són uns altres , veurà , segur que per la feina que faig jo ,i el que rendeixo , em mereixo més sou del que tinc , però és el sou que tinc ( i no el que hauria de tenir ) el que haig d´administrar per arribar a finals de mes.
      Crec que méxplico . Dèficit? si , en tenim , però el nostre govern te tasques molt més prioritàries , com per exemple que un malalt d´alzheimer no hagi de triar entre medicació , o volquers , qu s´hagi de triar entre pagar hipoteca o donar de menjar als nens tres cops al dia. Creguim en aquest país hi ha gent amb aquestes disjuntives , mentre es reuneixen sobre el dret a decidir.

      Elimina
    2. Gracies Sr. miquel masm, per la seva resposta. Accepta que la responsabilitat del dèficit fiscal es de Madrid. Jo penso que amb aquests 16000 milions de € aquí a Catalunya i cada any, tots o casi tots els problemes que vostè enumera, quedarien solucionats. Aquest tema econòmic, es un dels dos temes en que jo ara me tornat independentista ja que abans no ho era. Repeteixo gracies per la seva contesta i pel esforç de obrir-me els ulls, pro no ho veig com vostè. Ja li he explicat
      Jordi Marti

      Elimina
  3. No Jordi , vostè no és tot el que diu. Catalunya té un gran dèficit fiscal . Madrid és el responsable del dèficit , però no de com gastem els diners o ens endeutem. Estem en un país , com vem comentar ja en el blog , on qui tenia 10 s´ha hipotecat per 12 , i qui tenia 14 , per 16 . Segurament deu pensar vosté , que si algú ha estirat més el braç que la màniga , és responsabilitat seva. Així doncs , si el nostre govern ha estirat més el braç que la màniga , qui és el responsable? Jo no sóc profeta , ni veig el futur , però estic convençut que amb 16.000 milions més , tindriem el mateix dèficit , pero amb 16000 milions més.Les meves crítiques sempre aniran dirigides a aquells que busquen solucions a uns problemes quan els que necessitem solventar són uns altres , veurà , segur que per la feina que faig jo ,i el que rendeixo , em mereixo més sou del que tinc , però és el sou que tinc ( i no el que hauria de tenir ) el que haig d´administrar per arribar a finals de mes.
    Crec que méxplico . Dèficit? si , en tenim , però el nostre govern te tasques molt més prioritàries , com per exemple que un malalt d´alzheimer no hagi de triar entre medicació , o volquers , qu s´hagi de triar entre pagar hipoteca o donar de menjar als nens tres cops al dia. Creguim en aquest país hi ha gent amb aquestes disjuntives , mentre es reuneixen sobre el dret a decidir.

    ResponElimina