dimecres, 12 de setembre del 2012

11S2012.....I AVUI AL COLE!!

Ahir , diada nacional de Catalunya , va tenir lloc a Barcelona , sense cap mena de dubte , una manifestació massiva i històrica reivindicant la Independència de Catalunya , 2.000.000 segons els organitzadors , 600.000 persones segons els calculs de superficie del diari El Pais , (cito les d´aquest diari per que dins de les xifres que no donen desde organització , crec la més neutral ) van llençar-se al carrer darrera d´una pancarta que posava " Catalunya nou estat d´Europa" .
 Siguin uns , altres o un entremig , va ser una manifestació massiva.

622.882
 Aquest el el nombre d´aturats a Catalunya a finals d´agost del 2012. representa més dels participants segons El Pais , i un 33% aprox. dels manifestants segons els organitzadors. Conec uns quants aturats que van anar a la mani , alguns amb subsidi , d´altres ja sense , estaven molt convençuts del que feien , del que reclamaven , són els mateixos que no van a manifestacions contra les retallades socials, però es veu que aquesta era la bona , s´havia d´anar!!!.

531,75
 Aquesta és la xifra que surt del següent càlcul : a l´estat espanyol , es recaptaren 1418 milions d´euros en peatges el 2010 , d´ells , el 37,5% a Catalunya , és a dir , 531,75 milions d´euros. Peatges que van pagar tots els autocars que ahir van anar a la mani , i que seguirien funcionant amb una Catalunya independent , o es que algú es pensa que l´Abertis del senyor Alemany i la Caixa renunciaríen al negoci per patriotisme?

29.725
Si , una altra xifra . Xifra que ens diu el nombre d´alumnes més que cursaran aquest any primària i secundària .Xifra que s´ha de complementar amb els 3092 mestres menys que aquest any estaran realitzant la seva tasca amb els nostres fills. Es clar que això als nostres polítics potser no els preocupa , ells , en una inmensa majoria , porten els seus fills a escoles concertades ( on la plaça costa un 70 % més a la generalitat que una pública) o privades . Serà per que els 3000 euros de sou dels parlamentaris els hi dona per això.

9,9
 És el descens de l´index de producció industrial el 2011 a Catalunya. A dia d´avui el 40% del sol industrial de Catalunya es troba abandonat , en venda o lloguer , es a dir , sense activitat. La indústria , pilar de Catalunya durant més d´un segle desapareix a un ritme vertiginós. Deslocalitzacions massives per el cost de la ma d´obra , i la manca de competitivitat , han provocat aquesta devallada catastrófica , no valorada encara en la seva justa mesura. En el que portem d´any , l´IPI , ha devallat un 3% interanual ( un 2´6 % en el global de l´estat espanyol).


325.000.
 Segons UNICEF ( ex patrocinador del FC Barcelona ) aquests numeros es refereixen als nens que a Catalunya viuen sota el llindar de la pobresa , es fort oi?? més del 23% dels nostres nens la pateixen.
 De cada classe de 30 nens ( a escola pública evidentment) , un promig de 6 nens , companys dels nostres fills ( entre el que es pot incloure algún dia el nostre) viuen sota el llindar de la pobresa.

4.514.076
 Per aquestes dades adalt exposades i d´altres , la marató de TV3 última es va dedicar contra la pobresa.
Es van recaptar (segons la última dada visualitzada) 4.514.076 €. Una bona xifra , però inferior als 9.000.000 d´euros que ha rebut el grup Godó en subvencions per part de la Generalitat des que CiU ha tornat al govern ( subvencions que segur que també feia el govern tripartit , potser però a d´altres grups), és a dir en temps de crisi extrema es permeten donar , per exemple , 5,5 milions d´euros per a la rotativa de la Vanguardia en català , i més per altres conceptes.Jo , he estat empresari , no he rebut mai ni una sola subvenció. Segurament no em deuen favors.

11.500
 11.500 milions d´euros es la fita que entre avuí i demà se superarà , i es el deficit fiscal de Catalunya respecte a l´estat Espanyol. El degoteig es constant i no para , molta gent de la que va anar ahir a la mani , es conformaria amb recuperar aquests diners i seguir dins d´Espanya , però el constant mur en les negociacions amb l´estat , han portat a una radicalitat en els plantejaments molt  creixent.

Això és només un mos.....

 Podriem estar escrivint pàgines i pàgines sobre despeses inútils , superflues , duplicades en definitiva despeses que toquen molt la pera.
 Penso que una gran part del problema és el que deixem d´ingressar , però ...i tot allò que gastem alegrement? . Estic convençut , que si el déficit fiscal fos cero , la despesa inútil pujaria en més proporció al que ingressaríem. ACAs , consorcis d´aquí i d´allà , mancomunitats , duplicitats , triplicitats...falten cuartos i sobren designacions a dit.

 Després de la diada històrica d´ahir caldria preguntar-nos, si fòssim independents , el gos es treuria totes les puces? jo crec que no , simplement ens treuriem la corretja , però encara vindrien més puces.
 és molt comode pels nostres polítics tenir un enemic a qui donar les culpes. Us imagineu ( que no passarà) que l´estat donés el pacte fiscal que vol Mas? vaja " marron " pel president.

 De tota manera el camí ja es marcat , per començar , eleccions anticipades ( potser a la primavera amb uns pressupostos prorrogats ) , i mentres : crisi galopant , però és igual , a  TOTS els nostres polítics les coses del dia a dia no els molesten , ells miren més enllà , pel nostre bé........




 I així estem , crucificats , però.......a somriure!!














4 comentaris:

  1. L'article està molt bé, però si vol fer la típica "puntilla" al F.C. Barcelona no menteixi. UNICEF mai ha estat patrocinador d'aquest club ni li ha pagat un euro. El F.C. Barcelona encara llueix el logo de UNICEF, tot i que ara no en una posició dominant i és el F.C. Barcelona el que aporta 1,5 milions d'euros a través de la seva fundació.

    Salut.

    ResponElimina
  2. És veritat el que diu . No estava escrit en ànim a puntillar sinó com a simple referència malgrat que tothom deu saber que és UNICEF. Gràcies per la participació i celebro que li hagi agradat l ´article.

    ResponElimina
  3. Sí, sí, és veritat però l'article segueix tal qual, sense modificar les dades incorrectes... Evidentment, ara ja no es pot alegar un error, sinó que és intencionat.

    ResponElimina
  4. Bon dia. No m´agrada modificar el que escric , ni per bo ni per dolent , així doncs està escrit. I després en els comentaris queda clar quin és l´error i la meva resposta , he escrit una cosa i aquí està , escrita i rectificada en els comentaris. Si modifico l´escrit , el comentari queda inutilitzat i per tant haig d´esborrar , cosa que no m´agrada.
    Crec d´altrabanda que hi han moltes més dades i coses preocupants que el fet de derivar això en una conversa sobre temes de patrocinadors que queden per mi en una simple anecdota.
    A més en cap cas dic que sigui un error , sinó una simple referència.

    ResponElimina