dijous, 27 de desembre del 2012

Govern dels millors 2ª part..

 Sense sorpreses , tal com es comentava en aquest post el govern era bastant previsible.

Espadaler , Vila , Gordó i Munté són les cares noves , la majoría continua igual , i Puig paga la seva fidelitat amb un canvi de conselleria on no cremar-se tant.

 Els consellers amb una gestió més criticada , donat les retallades fetes , segueixen al front de llurs departaments , es a dir Boí Ruiz , Mas-Colell , i Irene Rigau segueixen  per continuar amb la mateixa política que han fet fins avuí , i excepte la " nova " conselleria que Francesc Homs estrena , de Presidència i Afers exteriors , que asumirà unes noves competencias , les de projecció exterior de Catalunya desde una perspectiva catalana , tot sembla que anirà enfocat a una continuitat absoluta en les polítiques de govern.

 Segons diuen Mas , ha trucat a Junqueras abans de publicar el nou govern , i aquest a donat el seu vist i plau , doncs com diu Junqueras en La Vanguardia , això es potestat del president. Tota la raó , el Govern el nomena el President , però ja veurem poc a poc com això serà una tónica de comportament . Pel que no interessa , el president decideix , pel que doni vots , nosaltres som partíceps ( desde la perspectiva d´ERC)

 La continuitat del que en el seu dia va ser qualificat com el " govern dels millors " és sota el meu punt de vista , una no gaire bona noticia , donat que implica seguir en les polítiques de retallades  socials . Sense idees noves , aquest govern , en el seu nucli important , serà un punt i seguit en les mesures de desmantellament de l´estat social i un aprofundiment en polítiques impositives que faran encara més ample les diferiències socials entre els que més en tenen i els que menys.
 Si la sanitat i l´ensenyament públics continuen la seva liquidació la cohesió social corre perill i les conseqüencies poden ser nefastes per la propera generació.
 L´entrada de noves persones , té diferents perspectives . Espadaler tindrà la responsabilitat feixuga de l´ordre públic. És una conselleria enverinada , Mas ha omplert la cuota d´Unió amb aquesta conselleria que acostuma a cremar a tothom qui la toca . Vila alcalde de Figueres , és un premi a les comarques gironines , permetim que ho digui , segur que és molt bon historiador , però a infraestructures.......Bé , tot és començar....Per cert , renunciarà a la alcaldia i tot el que comporta? ( sou basicament).
 Gordó és el premi a la constancia , la feina en l´hombra i la fidelitat. Una persona que té un impresionant expedient acadèmic , però que ha estat sempre en política . Poc carrer de veritat haurà trepitjat , cosa gens positiva. I Munté , sembla una picada d´ullet per als sindicats , és com posar a algú dels seus per qué s´entenguin millor. Bé , ho crec encertat.

 Respecte a la conselleria d´afers exteriors , que tan malament ha sentat a Madrid , jo no ho trobo un disbarat. No crec que s´hagi d´incrementar la despesa ara tal com estem , però perqué no donar una segona versió a Brusel.les del que passa a Catalunya i a Espanya?
 El fet de que Catalunya vagi a explicar les coses a la seva manera , no ha de fer por a ningú.
 Perqué , per exemple , no podem nosaltres anar a explicar perqué considerem prioritari el corredor mediterrani? No podem anar a explicar que mentre l´objectiu del defícit s´ha relaxat per l´estat , des de l´estat encara ens han apretat més, i que això pot ser perillós per la cohesió social a Catalunya ?
 Tenint en compte , fins i tot , l´actual forma de l´estat espanyol , no és un disbarat aquesta conselleria . El que si que pot ser un disbarat és la despesa que tingui. S´hauria de controlar.

 Ara si que ja està. Mas ja no pot jugar de farol. La partida está començada i té dos anys per jugar-la.
Ja vaig opinar al post anterior que pensava d´aquesta legislatura, el que duraria , i les opcions de futur.
 Espero que tot sigui per bé , i que no estiguem devant de dos anys perduts per interessos de poder dins dels partits polítics.

Per cert......
 Se´n recorden de Miquel Roca?
 Com acabarà CiU?
 Aviat farem un post amb aquests temes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada