dissabte, 22 de desembre del 2012

Mas , president.

 Mas ja és President  una altre vegada .

 Ahir els vots d´ ERC i CiU  li van donar la presidència a la primera votació per majoria absoluta.

 Personalment , vaig veure un Mas diferent , alliberat d´aquesta aureola messiànica que algún assessor li havia encomanat , com a guia espiritual dels catalans ( estil Charlton Heston més que de Moises) . Mas , semblava més humà , semblava més de peus a terra. És d´agraïr. Veure un president parlar de problemes diaris més que de projectes , ajuda a generar confiança en la classe política. Amb el temps veurem si és verídica aquesta preocupació pels problemes reals de la gent, o es un tràmit en un discurs d´investidura.
 Desconec si aquest segon govern de Mas , serà dels millors o no , si es preocuparà més pels ciutadans o pel sistema financer , si aportarà més solucions que problemes , si vendrà el país a preu de saldo ( com ha fet amb algunes infraestructures recentment ) o no , o si farà recaure tot el pes de les retallades en els més febles. També desconec si en el cas que hi hagi un gir en la política social , serà fruït del convenciment propi , de resultes de la batacada electoral o per influència d´ERC , però si es fa , sigui pel que sigui , benvingut sigui.
El que si que crec és que aquest gir social s´ha de fer, i que és el que la ciutadania necessita.

 El tema d´organitzar la consulta , és una altre cosa. Vagi per endevant un parell de consideracions personals:
 A cap demòcrata li pot fer por una consulta , i , que la consulta no se celebrarà en aquesta legislatura.
La primera , és indiscutible , la segona és una opinió personal.

 Si mirem les condicions que estan signades en el pacte de govern , parlen de fer-la si la situació legal ho permet , i sempre i quan el context polític i socioeconòmic ho permetin , és a dir ( això és una opinió personal) uns condicionant que permeten a CiU dir " Avuí això no toca" , dic CiU , perqué no crec que ERC ho digui.
 Les conseqüències que se´n derivaran , ja les vaig comentar en aquest post  anterior.

 Els altres partits van fer el seu paper. ERC , que de moment fa de " poli bueno" doncs això , fent veure que ells són els que provoquen un gir social i qui forçarà la consulta . El PSC , que segueix mirant-se al mirall per tal de saber qui és , dient que no posarà impediments cas que es faci la consulta , ICV fent com sempre major énfasi en una recerca de polítiques socials per paliar els efectes de la crisi , el PP amb el seu discurs apocalíptic respecte a una possible consulta , que a més porta inherent el paper de nòvia enganyada ,( donat que no oblidem que han estat els socis preferents de CiU durant els últims 16 anys) , Ciutadans amb un discurs radicalitzat després de la pujada de ego que han tingut amb els excel.lents resultats seus , demanant ja la dimissió de Mas ( aquí em permeto afegir que si segueixen així , perdran molts vots) i les CUP , dient les coses que veuen , tal com són , com encara no han entrat en la vida parlamentària , encara conserven la frescor del polític per vocació.

 Espero que aquesta legislatura els polítics del nostre parlament es dediquin als ciutadans. Em sembla molt bé que tinguin un projecte de pais que pot coincidir o no amb el de la majoria dels ciutadans, però el que si que vol avuí la majoria dels ciutadans , sense excepció , és que ens arreglin la situació económica. Com crec que s´expressava molt contundentment en aquest post  , la situació és massa greu com per perdre el temps en discutir el projecte de pais , mentre la cohessió social desapareix per complert.

 Senyor Mas , felicitats per ser president. Esperem que quan acabi la legislatura , el poguem felicitar afegint l´adjectiu " bon " abans de la paraula President.











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada