dimarts, 13 de novembre del 2012

Que gasten els partits? que diuen....

  Realment no se si ens prenen per tontos , si es que ho som , o si es que ens comportem de manera que els polítics es pensen que som tontos.

 Avui , anant cap a la feina , ( de moment encara en tinc, ja veuré que passa l´1 de gener) he escoltat tres anuncis electorals . Corresponien als tres partits més votats a les últimes eleccions catalanes. Rapidament se m´ha ocorregut pensar en els centims que això costa , i com els deuen haver aconseguit en un temps on els ciutadans ho tenim tant difícil per trobar finançament.

 Aquí van les dades , públiques d´altra banda , del festí electoral:

 Els pressupostos per la campaña es poden consultar en aquesta noticia de  La Vanguardia.

 És molt gratificant , veure que els bancs ja han obert l´aixeta dels crèdits, no se si m´explico.

 I que deien aquests anuncis?? bé , hi havia un que amb música de violins , pianos , gent que se suma amb aplaudiments , ens presenta un projecte amb el qual es veu que aconseguirem allò que el poble de Catalunya vol. Potser els votaré , perqué això vol dir que volen treure els peatges , acabar amb les retallades sanitaries , llistes d´espera , millorar la sanitat , preocupar-se per baixar taxes abusives pel ciutadà , reduir carrecs administratius de designació , solventar amb assessorament els desnonaments, no privatitzar la gestió de l´aigua a multinacionals , enfortir el transport públic... bé , moltes coses.

 Un altre deia que devant de discursos radicals proposaven el federalisme .....Jo ja se que és això del federalisme , és una forma d´organització de l´estat que sempre defenien els del PSC-PSOE fins i tot un tal Zapatero l´havia recolzat   . Suposo que com quan van governar no van fer res ara , aquest partit nou del que he escoltat l´anunci ,deu haver agafat la idea , potser els votaré...que originals!!.

 Després han sortit uns que pel que es veu , es deuen haver llegit les profecies de Nostradamus , o la fi del mon maya , per que presentaven un futur molt negre , negrísim , on practicament avisen que segons el que passi els catalans desapareixerem del mapa!! ens expulsarien de la UE , ens canviarien els noms , ens caurien cinc plagues de decadència económica , seriem uns pàries vaja , poc menys que engolits per un forat negre.
 Menys mal que hi han partits que ens estimen i parlen català en la intimitat que si no.....estariem apanyats!!
Potser els votaré també , sempre es bo saber que algú té la veritat absoluta!!

a part del Partit Pirata , quants podrien dur-la eh???


 També vaig sentir un altre dia uns que ens garantien vivendes , serveis socials , una policia que sería colegues nostres , però no se si creure´ls perqué quan han tocat el poder no han sabut fer res del que deien desprestigiant les institucions que tocaven.

 D´altres et diuen que son el veritable camí cap a una cosa que deu ser el paradís per que arribant allà tot serà magnific , una mena de consulta del Mag d´Oz on tots aconseguirem allò que demanem , una barreja de Bienvenido Mr Marshall i Aladdin.....seguirem el camí de les rajoles grogues!!!!.


A TOTS m´agradaria comentar-los una cosa:

 Se que és molt fácil criticar a tort i a dret sense aportar solucions. Però és precisament això el que manca en aquesta campanya electoral.

 Tenim retrets , critiques , anuncis apocalíptics, desqualificacions , molta independència , també moltes amenaces , però potser que els ciutadans preguntem: " que hay de lo nuestro??"

 Jo tinc una feina , vaig cada dia ( de moment) i tracto de solucionar els problemes que tinc en ella.
 La feina dels polítics , som nosaltres , una ciutadania que cau en una espiral a la que no es veu fons. La seva obligació , es que ens plantegin realitats , no utopies. En base a això , hauriem de decidir.

 A  part d´això congratular-nos de que malgrat no es una solució definitiva , sembla que momentaniament els partits s´han adonat que han de paralitzar la febre de desnonaments. Esperem que es facin les coses amb criteri.

1 comentari:

  1. Aquí, Españistán i Catastán, el que diguin no té cap validesa. Està demostrat que després la NORMA és NO CUMPLIR les promeses electorals. I no passa res, ni cau el govern, ni dimiteix qui amb la seva gestió causa, fin i tot, MORTS (p.e. MADRIDARENA). Per això el que espero es que no hi hagi cap altra majoria absoluta més que la catalanista (es a dir, cap partit amb majoria, però sí una majoria àmplia sumant els partits independentistes.

    ResponElimina