dissabte, 24 de novembre del 2012

Com diria Labordeta....

 Falten Labordetas.............

Avui a les 0.00 , o ahir a les 24.00 hores , va acabar la campanya electoral.

La veritat es que fa mandra fins i tot pensar de que ha servit aquesta campaña, que ens han dit els nostres polítics que no sabèssim ja.

 Abans , les campanyes electorals ( parlo de fa més de 15 anys) eren autèntics termometres per a mesurar i saber que volien fer els nostres polítics. Els mítins eren mítins, el polític anava a un poble a un poliesportiu , a un recinte on gent , de totes condicions polítiques anava a escoltar les propostes del partit de torn.

 A la propaganda electoral que arribava a casa hi havien propostes concretes de temes socials , de temes sobre infraestructures , propostes sobre sanitat , sobre ensenyament , sobre la justícia , en fi , sobre el funcionament de l´administració . Bé és cert que tot es reduia al : " farem , proposem , iniciarem , promourem.....etc" però si més no , eren propostes debatibles.( un consell , rellegiu si encara teniu per casa , la propaganda de tots els partits)

 Als cartells electorals , a part del slogan habitual hi havia generalment alguna proposta.

 Teniem també és cert una societat diferent , alerta del que deien els polítics , que escoltava i valorava les propostes des d´una vessant més crítica.

 Qualsevol similitud amb les campanyes electorals actuals , són minses coincidències.



Labordeta , polític de principis.


 Ara les campanyes estan regides com si fossin empreses de publicitat qui les duessin a terme .
 Venen amb un discurs aprés , que es pot dir , que no , que has de dir quan conecta la tele en directe , quines paraules pots dir , quines no , tot això amb un públic entregat , qualsevol acte electoral a qualsevol lloc es converteix en un bany de masses , de masses concertades pels propis partits polítics per que el missatge no tingui cap mena d´esquerda. Així no és difícil l´ovació , de fet tots són dels teus...tots són la teva claca. En aquest genial article de´n Sergi Pàmies es poden extreure interessants conclusions. Val la pena llegir-lo.

 Les propostes , bé , les propostes cero. Dos o tres frases , dos o tres slogans , a repetir-los , desenvolupar-los i ja está. En això aquesta campanya que ha acabat , crec que ha estat la que menys a aportat de totes , el cicle ha estat el següent : 11 de setembre , manifestació , debat sobre independència/estat propi/ estat federal/autonomia , i a partir d´aquí , a barallar-se.Això hauria estat la campanya si no fos per la publicació , maliciosament intencionada , per part del Mundo , dels suposats informes. Una altre cosa és que al final resultin certs o no , però que fou una publicació maliciosa , no crec que ho dubti ningú.

 A això hem d´afegir la societat actual. Tenim una societat adormida en la seva majoria , una societat que és redueix a comentaris de Facebook i Tweets , una societat de slogans i no de discursos , i aquí som nosaltres que en som els responsables . Als polítics ja els va bé , i per això ho promocionen , si no pensem no actuem...millor per ells.

 He trobat a faltar en aquesta campanya informació....que hem diguessin si les meves filles tornaran a tenir servei de pediatria al seu poble o encara ens el reduïran més , si tornaran a ser 25 a classe o seguiran augmentant la ratio per curs, si seguiran acomiadant mestres que impedeixen realitzar classes i substitucions amb normalitat , si seguiran augmentant el preu dels medicaments , que passará amb els peatges , que passa amb la justícia i aquestes noves taxes imposades sobre un dret constitucional ( dintre de les nostres competències) , que es farà amb el tema dels desnonaments més enllà de mesures de maquillatge , si es millorarà la xarxa ferroviaria , que passarà amb les rendes d´inserció , com es reduirà l´efecte d´exclusió social de totes les persones que no tenen cap subsidi , que passarà amb les ajudes a la dependència , si modernitzarem  la  nostra  policía , si  eliminarem  duplicitats  administratives  i  racionalitzarem els  serveis  de l´administració , si seguiran pujant taxes de l´aigua o universitàries i privatitzant serveis, si seguiran més retallades escanyant a qui més ho necessita.....i podriem escriure pàgines i pàgines de preguntes sense resposta per la majoria dels partits.

 No entraré a valorar si amb una Catalunya independent , aquests problemes se solucionarien o no , perqué en el cas que fos així, quan temps hem d´esperar si és que passa? I si no passa? quant temps haurem perdut en debats inútils? No seria convenient convertir tants problemes socials en prioritaris?

 Han portat la campanya al seu terreny i els hem seguit. Aquest teatre ens ha costat milions d´euros.

 La culpa és nostre. De vegades em venen ganes de dir , com el senyor Labordeta....:" A la mierda"

 Diumenge , resultats . Dilluns , tots hauran guanyat , i tot seguirá igual , i qui tingui feina , a treballar.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada